Bonten Hannen

Oosterlo11.2011

Bonten Hannen wordt de thuisbasis voor verenigingen en bewoners van Oosterlo, én van de nabijgelegen freinetschool.  Het project wordt gerealiseerd door lokale vrijwilligers met steun van de stad Geel en de Europese Gemeenschap.

De oorspronkelijke symmetrische structuur van het schoolgebouw wordt hersteld. Hier worden de vestiaire, de toiletten, een vergaderzaal, en een keuken  ondergebracht. Met het weghalen van het plafond van de inkom en de vergaderzaal en het introduceren van een nieuw paraboolvormig plafond wordt de bouwgeschiedenis van het schooltje leesbaar.

De uitbreiding herbergt een zaal voor meervoudig gebruik, kleedruimtes en een bergruimte, alles volledig afgewerkt in grenen hout. De dakvorm van de uitbreiding heeft een groot intern volume maar een kleine impact voor de buurt. De lay-out van het gebouw maakt meervoudig en gelijktijdig gebruik van de verschillende delen mogelijk.

De aangrenzende speelplaats krijgt een speelse en uitdagende inrichting.

< overzicht