kinderopvang en jeugdlokalen

Meldert02.2015

Dit is een ontwerpstudie van een paviljoen op de grens tussen dorp en ruraal landschap.

De kinderopvang situeert zich op het gelijkvloers. Het gebouw is georganiseerd rond een centrale, dubbelhoge ruimte die verlicht wordt met een dakkoepel. Acht straalvormige draagwanden definiëren evenveel trapeziumvormige ruimten, gekoppeld aan de centrale plek. We gaan maximaal uit van een gebouw zonder scheidingswanden. Enkel waar het echt nodig is, worden afgesloten kamers gemaakt. Dankzij deze opstelling krijgt het gebouw een ruim en open karakter met de nadruk op een sterk gemeenschapsgevoel. De jeugdlokalen bevinden zich op de verdieping. De lokalen zijn georganiseerd langs een ruime overdekte gaanderij in de buitenlucht die ook als speelruimte kan dienen en een panoramisch overzicht geeft op het landschap.

 

< overzicht