Wonen aan het park

Geel05.2013

Het gedachtengoed van de tuinstad is inspiratiebron voor dit plan. Autovrije woonstraten verbinden het park met de autoweg. De woonstraten verbreden aan het park en worden voorzien van een perk met boombeplanting. Zo ontstaat er een vloeiende overgang tussen park en woonstraat. Alle woningen hebben een parkeerplaats aan de achterzijde. De typisch Kempische dualiteit tussen voor- en achterdeur wordt gebruikt als organisatieprincipe voor het stedenbouwkundig plan, maar ook voor de huizen. De huizen komen voor in verschillende gedaantes: ze staan in de rij, springen er soms uit, variëren in hoogte en grootte. De gebouwen zijn van steen, detailleringen in het metselwerk geven ritme aan de rijen en markeren individuele huizen binnen het geheel. Kleinschalige elementen zoals brievenbussen, buitenverlichting, de voordeur, … worden met grote zorg ontworpen en vormen een tegengewicht voor het pragmatisme dat de architectuur van sociale huisvesting kenmerkt.

Dit wedstrijdontwerp is het resultaat van een samenwerking tussen De Architectengroep, Biq en Bovenbouw.

< overzicht