het velleke

Geel08.2013

Na jaren van intensief gebruik is het wooncomfort in deze drie Geelse woongebouwen niet meer up-to-date. De keukens zijn erg klein, bergruimte ontbreekt vaak, de technische uitrusting is versleten en er is veel warmteverlies via de gevels en de daken.
Als eerste stap maken we een haalbaarheidsstudie. Om de gebouwen opnieuw klaar te maken voor de toekomst kiest Geelse Huisvesting voor een doorgedreven aanpak waarbij enkel de gevels en de draagvloeren van de bestaande gebouwen behouden blijven, samen met een beperkte uitbreiding van de bouwvolumes.
Het trio krijgt nieuwe toegangspartijen en een fris uiterlijk. De nieuwe geveldelen worden afgewerkt met metalen kokers en half doorzichtige panelen van metaalgaas. Vloeren in trendy terrazzo tegels en de trapleuning in gebogen staalplaat geeft allure aan de gemeenschappelijke trappenhallen.
Enkele appartementen kunnen ‘op maat’ aangepast worden voor bewoners met een fysische beperking.

foto's: Yannick Milpas

< overzicht