Kabouterpad

Oevel11.2014

Dit is een ontwerpvoorstel voor het vervangen van 8 bestaande woningen in een woonwijk uit jaren zeventig. De buurt  is royaal bemeten, met brede straatprofielen, veel openbaar groen, en voornamelijk grondgebonden woningen met grote tuinen. De 8 woningen maken deel uit van een ensemble van 3 balkvolumes. We behouden de stedenbouwkundige voetafdruk. Dan zijn er geen aanpassingen nodig aan de straat, de stoepen, de ondergrondse leidingen en de groenborders.

Het nieuwe gebouw bevat 10 woningen. Elke woning krijgt een eigen voordeur aan de straat en leefruimtes die zich richten naar een gemeenschappelijke tuin. Er is een overdekte toegangszone die ook als carport fungeert. De derde bouwlaag wijkt terug zodat de schaalovergang met de woningen geleidelijk verloopt. Alle leefruimtes zijn royaal georganiseerd in de breedte, met grote ramen die toegang geven tot een ruim terras met uitzicht over de gemeenschappelijke tuin.

De beeldtaal van het nieuwe gebouw herneemt elementen van de omringende jaren zeventig architectuur, en is tegelijkertijd hedendaags: een balkvorm van okergele baksteen krijgt een horizontale geleding van betonnen lijsten die tegelijkertijd latei of randbalk zijn.

< overzicht