uitbreiding kantoorgebouw CIPAL

Geel03.2021

Een ‘optopping’ verbindt oud en nieuw. De eenvoudige indeling van het bestaande gebouw leent zich hier goed voor. De verbindende rol van de bestaande, luchtige trappenkern wordt versterkt door ze te transformeren tot 2 dubbelhoge ruimtes die in het teken staan van ontmoeting en interactie. De uitbreiding is een zelfdragende, lichte structuur van staal en hout die over het ‘oude’ gebouw komt te staan. Zes A-spanten in gelamelleerd hout met een hoogte van 2 verdiepingen dragen de houten vloeren die opgebouwd zijn uit gelamelleerde houten balken. De balken worden constructief verbonden met een dunne, massieve plaat van kruislaags hout (CLT). Zo krijgen we een lichte structuur met kolomvrije binnenruimtes.

Wedstrijdontwerp voor de uitbreiding van het CIPAL kantoorgebouw in samenwerking met Stijn Boden en Seghers landschapsarchitecten.

< overzicht